Het rendement van een shopping advertentie voor webshops

Wat is de meerwaarde van betaald adverteren op Google?

  1. Je bereik is ontzettend groot. Iedereen googelt dagelijks van alles en dit allemaal zonder dat er een account aangemaakt hoeft te worden;
  2. Jouw toekomstige klant zoekt bewust op Google naar jouw product(en);
  3. Het is een dynamisch spel tussen de advertentie en de website, waarbij of de website of de advertentie geoptimaliseerd dient te worden;
  4. De kosten zijn beheersbaar en het rendement is hoog (voorwaarde is wel dat de advertentie en de website geoptimaliseerd zijn).

Het instellen van Google shopping ads is voor webshops zeer lucratief. Google geeft dit type advertentie veel weer en de CTR (clicks through rate) is hoog.

Hierna volgt een voorbeeld van de dynamiek tussen een shopping advertentie en de webshop:

Voor een klant was een Google shopping ads ingesteld. De advertentie leverde in de eerste twee weken van de maand 50 kliks op. 50 keer was een potentiële klant op de website terecht gekomen, maar er was nog geen enkele aankoop verricht.

Hoe was dit te verklaren?

Na analyse bleek dat de aankoopbutton bij het product onder aan de pagina stond i.p.v. naast het product. Door het winkelmandje naast het te verkopen product te zetten, werden de 50 kliks omgezet (geconverteerd) naar 33 aankopen. Hierdoor was de omzet van de klant gestegen met 724,35 euro in twee weken. De kosten van deze campagne waren €150 per maand. Een winst van €574,35 in de laatste twee weken van de maand. Na aanpassing van de advertentie op basis van suggesties van Google, groeiden het aantal kliks in de maand daarop verder naar 90 kliks.

Google Ads werkt extreem goed voor webshops. Zeker ook voor zoekcampagnes, displaycampagnes en dynamische campagnes zijn de resultaten goed, mits advertentie en webshop goed op elkaar zijn afgestemd.

Wil je meer weten over het instellen van Google shopping ads voor webshops?

Neem gerust met mij contact op. Ik maak graag een gratis prognose voor je. Zo weet je wat je mag verwachten als je gaat adverteren op Google en of het interessant voor jouw webshop is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *